
Dowiedz się, jak odpowiednio dobrać środki dezynfekujące, aby zapewnić higienę i bezpieczeństwo bez nadmiernego stosowania chemikaliów.
Wiemy, jak ważne jest utrzymanie czystości w urządzeniach chłodniczych, takich jak lodówki czy mroźnie oraz jak trudny jest proces ich czyszczenia. Dlatego warto poznać rozwiązanie, które sprawi, że dbanie o te urządzenia stanie się prostsze i szybsze. Przeczytaj artykuł i dowiedz się, jak to zrobić!
Czym są pory i w rezultacie porowatość materiału? Czy wszystkie materiały są porowate? Czym zabezpieczać materiały mikroporowate? Na te pytania i wiele innych odpowiadamy w naszym artykule.
Mówi się, że chodzenie na skróty na ogół nie popłaca. W przypadku nakładania polimerowych powłok ochronnych ta prawidłowość sprawdza się w całej pełni, przy czym źle położony polimer, to nie tylko strata czasu, ale i pieniędzy. Przypominamy więc, jak prawidłowo nakładać polimerową powłokę ochronną.
Powszechnie wiadomo, że tam gdzie woda (zwłaszcza woda twarda – z dużą ilością minerałów) tam tworzy się tzw. kamień wodny, który odkłada się na kafelkach, w kabinach prysznicowych czy w rurach. Podpowiadamy jak uporać się z niechcianym kamieniem.
Sezon letni w pełni, więc warto poświęcić kilka słów ulubionemu zajęciu wielu z nas, czyli grillowaniu. A dokładniej skupimy się na czyszczeniu grilli i tym podobnych urządzeń pracujących w wysokich temperaturach.
Utrzymanie higieny w lokalu gastronomicznym to jeden z priorytetów, który bezpośrednio wpływa na jakość wyrobów i bezpieczeństwo przebywających w nim osób – zarówno klientów jak i pracowników.
Dziesiątki albo nawet setki ludzi pojawiają się każdego dnia pracy w biurze. To intensywnie użytkowane miejsce jest wizytówką firmy i jako takie powinno się odpowiednio prezentować. Dlatego regularne czyszczenie tej przestrzeni jest absolutną koniecznością. Podpowiadamy jak sprawić, by podłogi w biurze lśniły czystością.
Kuchnia to niewątpliwie newralgiczny punkt każdego lokalu gastronomicznego. Miejsce to, ze względu na swoją specyfikę, musi być regularnie sprzątane i dezynfekowane, aby zapewnić klientom restauracji komfort i bezpieczeństwo spożywania potraw.