Czym są pory i w rezultacie porowatość materiału? Czy wszystkie materiały są porowate? Czym zabezpieczać materiały mikroporowate? Na te pytania i wiele innych odpowiadamy w naszym artykule.
Mówi się, że chodzenie na skróty na ogół nie popłaca. W przypadku nakładania polimerowych powłok ochronnych ta prawidłowość sprawdza się w całej pełni, przy czym źle położony polimer, to nie tylko strata czasu, ale i pieniędzy. Przypominamy więc, jak prawidłowo nakładać polimerową powłokę ochronną.
Powszechnie wiadomo, że tam gdzie woda (zwłaszcza woda twarda – z dużą ilością minerałów) tam tworzy się tzw. kamień wodny, który odkłada się na kafelkach, w kabinach prysznicowych czy w rurach. Podpowiadamy jak uporać się z niechcianym kamieniem.
Sezon letni w pełni, więc warto poświęcić kilka słów ulubionemu zajęciu wielu z nas, czyli grillowaniu. A dokładniej skupimy się na czyszczeniu grilli i tym podobnych urządzeń pracujących w wysokich temperaturach.
Utrzymanie higieny w lokalu gastronomicznym to jeden z priorytetów, który bezpośrednio wpływa na jakość wyrobów i bezpieczeństwo przebywających w nim osób – zarówno klientów jak i pracowników.
Podłogi w placówkach służby zdrowia podlegają szczególnym restrykcjom. Powinny być myte regularnie, w określony sposób i z zachowaniem należytej ostrożności, bo niezależnie od pory dnia sprząta się je niemal zawsze w obecności pacjentów.
W lokalu gastronomicznym na co dzień pracuje mnóstwo urządzeń kuchennych, które działają przy pomocy wody. Mowa tu głownie o sprzętach takich jak ekspresy do kawy, zmywarki czy bojlery. Aby urządzenia służyły wydajnie i były bezawaryjne, należy je regularnie okamieniać.